فرمولاسیون تنباکو میوه ای

فرمولاسیون تنباکو میوه ای

امروزه در کافه‌ها و سفره‌خانه‌های سنتی طعم‌های جدید و متنوعی از قلیان مانند خامه ،سیب و گواوا مشاهده می‌کنیم. ماده اصلی که در قلیان مورد استفاده قرار می‌گیرد و طعم‌های مختلفی را به شما ارائه می‌کند، تنباکو است. تنباکوهایی که دارای طعم و عطر خاصی هستند به تنباکو میوه‌ای معروفند.

در این مطلب از دکتر فرمول در رابطه با فرمولاسیون تنباکو میوه ای صحبت خواهیم کرد.

فرمولاسیون تنباکو میوه ای
فرمولاسیون تنباکو میوه ای

تنباکو چیست؟

نام علمی تنباکو  نیکوتیانا (NICOTIANA) میباشد. این ماده بیش از  60 نوع مختلف دارد که دو نوع از آن‌ها کاربردی تر هستند. نام این دو نوع تنباکو، نیکوتیانا رستیکا و
نیکوتیانا تابوکوم می‌باشد.

از کلمه تنباکو برای محصولات تهیه شده از برگ‌های درمان شده گیاه توتون، استفاده می‌شود. در حالت کلی این ماده نام مشترک چندین گیاه از تیره نیکوتینا و خانواده
Solanaceae (شب بو) است.

آلکالوئید نیکوتین و آلکالوئیدهای هارمالا، محرک‌های بسیار اعتیاد آوری هستند که در توتون و تنباکو یافت می‌شوند. به همین دلیل از برگ‌های خشک توتون و تنباکو در سیگار استفاده می‌شود. تنباکوهایی که در قلیان وجود دارند، نوعی تنباکو قابل احتراق است که با قلیان دود می‌شود.

فرمولاسیون تنباکو میوه ای
فرمولاسیون تنباکو میوه ای

ترکیبات اصلی گیاه توتون و تنباکو شامل موارد زیر است:

  • نیکوتین
  • کلروفیل
  • آب
  • قندها
  • سایر ترکیبات شیمیایی

درصد زیادی از گیاه توتون و تنباکو را نیکوتین تشکیل داده‌است. اتم‌های سازنده نیکوتین کربن، هیدروژن و نیتروژن هستند و ترکیب شیمیایی آن به صورت C10H14N2 است. با تخریب کلروفیل در گیاه تنباکو، رنگ برگ‌ها به قهوه‌ای تبدیل می‌شود. هم‌چنین نشاسته‌ای که در آن وجود دارد به قند تبدیل خواهد شد که این اتفاق باعث می‌شود رطوبت موجود در برگ‌های توتون و تنباکو کاهش پیدا کند.

با توجه به این توضیحات به این نتیجه می‌رسیم که زمانی گیاه تنباکو رسیده می‌شود که برگ‌های آن زرد شوداز تنباکو میوه‌ای در قلیان‌ها استفاده می‌شود. این تنباکو از برگ‌های مختلف تهیه می‌شود که ترکیبات و فرمولاسیون آن دارای انواع اسانس‌ها، شیرین‌کننده‌ها و سایر مواد افزودنی است.

فرمولاسیون تنباکو میوه ای
فرمولاسیون تنباکو میوه ای

فرمولاسیون تنباکو میوه ای

این مدل از تنباکوها به معسل نیز معروفند که این نام در مصر، از قرن 19 روی آن گذاشته شد. در این بخش می‌خواهیم در رابطه با مواد تشکیل دهنده و فرمولایسون
تنباکو میوه ای صحبت کنیم.

ترکیباب تنباکو میوه‌ای شامل موارد زیر است:

ملاس یا شربت قند: برای اولین بار در مصر از این ماده در ترکیبات تنباکو استفاده شد. ملاس باعث یکنواختی تنباکو می‎‌شود؛ به این صورت که طعم‌دهنده‌های تنباکو را
جذب می‌کند. مقداری که از این ماده در تنباکو میوه‌ای استفاده می‌شود، 30 تا 50% است و دارای دو نوع تیره و روشن می‌باشد.

گیلیسیرین: دودی که در اثر کشیدن قلیان تولید می‌شود شامل دود تنباکو و بخار گیلیسیرین است. این ماده متراکم و شفاف است که در اثر حرارت تبخیر شده و بخاری
متراکم و غلیظ تولید می‌کند. به خاطر این خاصیت، از مقدار زیادی گیلیسیرین (90%) در سیگار الکتریکی استفاده می‌شود.
این ماده بدون بو و رنگ است که ضرر زیادی برا سلامتی دارد و در قلیان 10 تا 20% از آن استفاده می‌شود.

طعم‌دهنده: اولین طعمی که برای تنباکو از آن استفاده شد، مربای توت فرگی بود. طعم دهنده‌ها از دو دسته طبیعی و مصنوعی ساخته شده‌اند که دسته طبیعی از
میوه‌ها و گیاهان فرآوری و دسته مصنوعی از مواد افزودنی معطر ساخته می‌شوند. هر کدام از این مواد طعم خاصی به تنباکو می‌دهند.

مواد نگهدارنده: مانند سایر مواد غذایی در توتون و تنباکو نیز از مواد نگهدارنده استفاده می‌شود ولی از آن‌جایی که گیلیسیرین و شربت قند دارای خاصیت نگهدارندگی هستند،
از در کمی نگهدارنده برای تنباکو استفاده می‌شود. ماندگاری توتون به صورت متوسط دو سال است و پس از باز کردن آن باید تا حداکثر یک سال مصرف شود.

رنگ دهنده: وجود این ماده در تنباکو ضرورت و فایده ندارد. به همین خاطر است که اکثرا از آن استفاده نمی‌کنند. چندین دهه است که بی‌ضرر بودن این ترکیبات اثبات شده‌است.

روش تولید تنباکو میوه‌ای

این کار دارای مراحل مختلفی است. در مرحله اول باید تنباکوهایی که نیاز داریم را با دستگاه خورد کنیم.
در مرحله دوم سراغ شستن و خشک کردن تنباکوها می‌رویم. بعد از انجام این مراحل تنباکو آماده است تا سایر مواد را به آن اضافه کنیم.

مرحله سوم مرحله‌ای است که باید در آن روغن گیلیسیرین را به اندازه کافی با تنباکو اختلاط کرد. نکته مهمی که در این مرحله وجود دارد این است که کیفیت تنباکو به آن بستگی دارد. اگر گیلیسیرین به اندازه کافی در تنباکو نفوذ کند، کیفیت آن بالا می‌رود. در واقع کیفیت تنباکو ارتباط مستقیمی با میزان استراحت تنباکو با گلیسیرین دارد.

مرحله چهارم و آخر مربوط به اضافه کردن اسانس و طعم‌های مختلف است. توجه داشته باشید که اضافه کردن اسانس‌ها کاری دشوار و پیچیده است. طعم‎‌های پرطرفدار در تنباکوهای میوه‌ای معمولا مزه میوه‌هایی همچون پرتقال، انار، آناناس، سیب، نارگیل و به هستند.

نتیجه‌گیری

همانطور که در این محتوا گفته شد، از تنباکوها در قلیان استفاده می‌‌شود و دارای طرفداران زیادی هستند. یکی از انواع تنباکوها، تنباکو میوه‌ای است که به معسل نیز معروف است. در این مطلب در رابطه با فرمولاسیون تنباکو میوه ای و روش ساخت آن به صورت کامل توضیح دادیم.

شما عزیزان می‌توانید نظرات و سوالات خود را در رابطه با این مطلب و تنباکو میوه‌ای به صورت آنلاین در بخش نظرات همین صفحه با ما درمیان بگذارید تا همکاران ما در شیمی آسیا، پاسخ‌گو شما در کوتاه‌ترین زمان ممکن باشند.

گلیسرول ( / ˈ ɡ l ɪ s ə r ɒ l / )، [6] که گلیسیرین یا گلیسیرین نیز نامیده می شود ، یک ترکیب تریول ساده است . این یک مایع بی رنگ، بی بو و چسبناک است که طعم شیرین و غیر سمی دارد. ستون فقرات گلیسرول در لیپیدهایی به نام گلیسرید یافت می شود . از آنجا که دارای خواص ضد میکروبی و ضد ویروسی است ، به طور گسترده در درمان زخم و سوختگی مورد تایید سازمان غذا و داروی ایالات متحده استفاده می شود . برعکس، به عنوان یک محیط کشت باکتری نیز استفاده می شود. [7] وجود آن در خون می تواند به عنوان یک نشانگر موثر برای اندازه گیری بیماری کبد استفاده شود. همچنین به طور گسترده ای به عنوان یک شیرین کننده در صنایع غذایی و به عنوان یک مرطوب کننده در فرمولاسیون های دارویی استفاده می شود . گلیسرول به دلیل داشتن سه گروه هیدروکسیل ، با آب قابل اختلاط است و ماهیت رطوبت سنجی دارد. [8]

اگرچه گلیسرول غیر کایرال است، اما با توجه به واکنش های یکی از دو الکل اولیه، گلیسرول پروکیرال است. بنابراین، در مشتقات جایگزین، شماره گذاری استریو اختصاصی مولکول را با یک پیشوند sn قبل از نام ریشه مولکول برچسب گذاری می کند. [9] [10] [11]

تولیدویرایش کنید

گلیسرول به طور کلی از منابع گیاهی و حیوانی به دست می آید که در تری گلیسیریدها ، استرهای گلیسرول با اسیدهای کربوکسیلیک با زنجیره بلند وجود دارد . هیدرولیز ، صابون سازی یا ترانس استری شدن این تری گلیسیریدها باعث تولید گلیسرول و همچنین مشتقات اسید چرب می شود:

تری گلیسیریدها را می توان با هیدروکسید سدیم صابونی کرد تا گلیسرول و نمک سدیم چرب یا صابون به دست آورد .

منابع گیاهی معمولی عبارتند از سویا یا نخل . پیه مشتق شده از حیوانات منبع دیگر است. تقریباً 950000 تن در سال در ایالات متحده و اروپا تولید می شود. سالانه 350000 تن گلیسرول تنها در ایالات متحده از سال 2000 تا 2004 تولید می شد. [12] دستورالعمل اتحادیه اروپا 2003/30/EC الزامی را تعیین کرد که 75/5 درصد از سوخت های نفتی با منابع سوخت زیستی در تمام کشورهای عضو تا سال 2010 جایگزین شوند. در سال 2006 پیش بینی شد که تا سال 2020، تولید 6 برابر بیشتر از تقاضا خواهد بود و باعث ایجاد گلیسرول اضافی به عنوان محصول جانبی تولید سوخت زیستی می شود. [8]

گلیسرول از تری گلیسیرید در مقیاس بزرگ تولید می‌شود، اما محصول خام دارای کیفیت متغیری است، با قیمت پایین فروش 0.02-0.05 دلار آمریکا در هر کیلوگرم در سال 2011. [13] می‌توان آن را خالص کرد، اما فرآیند گران است. . مقداری گلیسرول برای انرژی سوزانده می شود، اما ارزش حرارتی آن کم است. [14]

گلیسرول خام حاصل از هیدرولیز تری گلیسیریدها را می توان با تصفیه با کربن فعال برای حذف ناخالصی های آلی، قلیایی برای حذف استرهای گلیسرول واکنش نداده و تبادل یونی برای حذف نمک ها خالص کرد. گلیسرول با خلوص بالا (بیش از 99.5٪) با تقطیر چند مرحله ای به دست می آید. یک محفظه خلاء به دلیل نقطه جوش بالا (290 درجه سانتیگراد) ضروری است. [8]

گلیسرول مصنوعیویرایش کنید

همچنین ببینید§ مواد میانی شیمیایی Tobacco formula

اگرچه معمولاً مقرون به صرفه نیست، گلیسرول را می توان از راه های مختلفی از پروپن تولید کرد . فرآیند اپی کلروهیدرین از همه مهمتر است: شامل کلرزنی پروپیلن برای ایجاد آلیل کلرید است که با هیپوکلریت اکسید می شود و به دی کلروهیدرین می رسد که با یک باز قوی واکنش می دهد و اپی کلروهیدرین می دهد . اپی کلروهیدرین را می توان به گلیسرول هیدرولیز کرد. فرآیندهای بدون کلر از پروپیلن شامل سنتز گلیسرول از آکرولئین و پروپیلن اکسید است . [8]

 

به دلیل تولید بیودیزل در مقیاس بزرگ از چربی ها، جایی که گلیسرول یک محصول زائد است، بازار گلیسرول دچار رکود شده است. بنابراین، فرآیندهای مصنوعی اقتصادی نیستند . به دلیل عرضه بیش از حد، تلاش هایی برای تبدیل گلیسرول به پیش سازهای مصنوعی مانند آکرولئین و اپی کلروهیدرین در حال انجام است. [15]

برنامه های کاربردیویرایش کنید

صنایع غذاییویرایش کنید

در غذا و نوشیدنی، گلیسرول به عنوان یک مرطوب کننده ، حلال و شیرین کننده عمل می کند و ممکن است به حفظ مواد غذایی کمک کند . همچنین به عنوان پرکننده در غذاهای کم چرب آماده تجاری (مثلاً کلوچه ها ) و به عنوان یک عامل غلیظ کننده در لیکورها استفاده می شود . گلیسرول و آب برای حفظ انواع خاصی از برگ های گیاه استفاده می شود. [16] به عنوان یک جایگزین شکر ، تقریباً 27 کیلو کالری در هر قاشق چایخوری دارد (شکر 20) و 60٪ به شیرینی ساکارز است . باکتری هایی که پلاک دندانی را تشکیل می دهند و ایجاد حفره های دندانی می کنند را تغذیه نمی کند . نیاز به منبع ] به عنوان یک افزودنی غذایی ، گلیسرول با شماره E E422 برچسب گذاری شده است. برای جلوگیری از سفت شدن بیش از حد آن به آیسینگ (فراستینگ) اضافه می شود .

همانطور که در غذاها استفاده می شود، گلیسرول توسط آکادمی تغذیه و رژیم غذایی ایالات متحده به عنوان یک کربوهیدرات طبقه بندی می شود . سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) نام کربوهیدرات شامل تمام درشت مغذی های کالری به استثنای پروتئین و چربی است. گلیسرول دارای چگالی کالری مشابه قند سفره است، اما شاخص گلیسمی پایین تر و مسیر متابولیک متفاوتی در بدن دارد.

همچنین هنگام استفاده از شیرین کننده های پلیول مانند اریتریتول و زایلیتول که خاصیت خنک کنندگی دارند، به دلیل اثر گرمایی در دهان، در صورت عدم تمایل به اثر خنک کننده، به عنوان یک افزودنی توصیه می شود. [17]

مصرف بیش از حد آن توسط کودکان می تواند منجر به مسمومیت با گلیسرول شود. [18] علائم مسمومیت عبارتند از افت قند خون ، حالت تهوع و از دست دادن هوشیاری ( سنکوپ ). در حالی که مسمومیت در نتیجه مصرف بیش از حد گلیسرول نادر است و علائم آن به طور کلی خفیف است، گزارش های گاه به گاه از بستری شدن در بیمارستان رخ داده است. در بریتانیا در آگوست 2023، آژانس استانداردهای غذایی به تولیدکنندگان شربت مورد استفاده در نوشیدنی‌های یخی لجنی توصیه کرد که میزان گلیسرول موجود در فرمولاسیون‌های خود را کاهش دهند تا خطر مسمومیت کاهش یابد. [19]

کاربردهای پزشکی، دارویی و مراقبت شخصیویرایش کنید

یک بطری گلیسیرین خریداری شده در داروخانهروان کننده های شخصی معمولا حاوی گلیسرول هستندگلیسرول یکی از مواد تشکیل دهنده محصولاتی مانند ژل مو استشیاف گلیسرول به عنوان ملین استفاده می شود

گلیسیرین ضد میکروبی و ضد ویروسی خفیفی است و یک درمان مورد تایید FDA برای زخم ها است. صلیب سرخ گزارش می دهد که محلول 85 درصد گلیسیرین اثرات باکتری کش و ضد ویروسی را نشان می دهد و زخم های درمان شده با گلیسیرین پس از تقریباً دو ساعت کاهش التهاب را نشان می دهند. به همین دلیل از آن به طور گسترده در محصولات مراقبت از زخم، از جمله صفحات هیدروژل مبتنی بر گلیسیرین برای سوختگی و سایر مراقبت های زخم استفاده می شود. این برای همه انواع مراقبت از زخم به جز سوختگی های درجه سه تایید شده است و برای بسته بندی پوست اهدا کننده مورد استفاده در پیوند پوست استفاده می شود. [20]

گلیسرول در آماده سازی های پزشکی ، دارویی و مراقبت های شخصی ، اغلب به عنوان وسیله ای برای بهبود صافی، روان کننده و به عنوان یک مرطوب کننده استفاده می شود .

ایکتیوز و خشکی پوست با استفاده موضعی از گلیسیرین تسکین یافته اند. [21] [22] در ایمونوتراپی های آلرژی زا ، شربت های سرفه ، اکسیرها و خلط آورها ، خمیر دندان ، دهان شویه ها ، محصولات مراقبت از پوست ، کرم اصلاح، محصولات مراقبت از مو ، صابون ها و روان کننده های شخصی مبتنی بر آب یافت می شود . در اشکال دوز جامد مانند قرص، گلیسرول به عنوان نگهدارنده قرص استفاده می شود. برای مصرف انسان، گلیسرول توسط FDA در بین الکل های قندی به عنوان یک درشت مغذی کالری طبقه بندی می شود. گلیسرول همچنین در بانک خون برای حفظ گلبول های قرمز قبل از انجماد استفاده می شود.

گلیسرول جزء صابون گلیسیرین است . روغن های ضروری برای عطر اضافه می شوند . این نوع صابون توسط افرادی که پوست حساسی دارند و به راحتی تحریک می شود استفاده می شود زیرا با خاصیت مرطوب کنندگی خود از خشکی پوست جلوگیری می کند . رطوبت را از طریق لایه های پوست جذب می کند و خشک شدن و تبخیر بیش از حد را کند یا از آن جلوگیری می کند. نیازمند منبع ]

گلیسرول در مقعد با تحریک مخاط مقعد و القای اثر هیپراسموتیک ، به عنوان یک ملین عمل می کند ، [23] کولون را با کشیدن آب به داخل آن گسترش می دهد تا باعث ایجاد پریستالسیس و در نتیجه تخلیه شود . [24] ممکن است به صورت رقیق نشده یا به صورت شیاف یا به صورت تنقیه با حجم کم (10-2 میلی لیتر) تجویز شود . روش دیگر، ممکن است در یک محلول رقیق، مانند 5٪، به عنوان تنقیه با حجم بالا تجویز شود. [25]

گلیسرول به صورت خوراکی (اغلب با آب میوه مخلوط می شود تا طعم شیرین آن کاهش یابد)، می تواند باعث کاهش سریع و موقت فشار داخلی چشم شود . این می تواند برای درمان اورژانسی اولیه فشار چشم بالا مفید باشد. [26]

در سال 2017، محققان نشان دادند که باکتری پروبیوتیک Limosilactobacillus reuteri را می توان با گلیسرول تکمیل کرد تا تولید مواد ضد میکروبی را در روده انسان افزایش دهد. این مورد تایید شد که به اندازه آنتی بیوتیک وانکومایسین در مهار عفونت کلستریدیوئید دیفیسیل بدون تأثیر قابل توجهی بر ترکیب کلی میکروبی روده مؤثر است. [27]

گلیسرول همچنین به عنوان بخشی از فرمولاسیون جوهر زیستی در زمینه چاپ زیستی گنجانده شده است . [28] محتوای گلیسرول بدون افزودن پروتئین بزرگ، ساکارید یا مولکول‌های گلیکوپروتئین، ویسکوزیته را به جوهر زیستی اضافه می‌کند.

عصاره های گیاهیویرایش کنید

هنگامی که گلیسرول در استخراج روش “تنتور”، به ویژه به عنوان محلول 10٪ استفاده می شود، از رسوب تانن ها در عصاره های اتانولی گیاهان ( تنتورها ) جلوگیری می کند. همچنین به عنوان یک جایگزین “بدون الکل” برای اتانول به عنوان یک حلال در تهیه عصاره های گیاهی استفاده می شود. هنگامی که در یک روش استاندارد تنتور استفاده می شود، کمتر استخراج می شود. تنتورهای مبتنی بر الکل همچنین می توانند الکل را حذف کرده و با گلیسرول به دلیل خواص حفظ آن جایگزین کنند. چنین محصولاتی از نظر علمی یا نظارتی FDA “بدون الکل” نیستند، زیرا گلیسرول حاوی سه گروه هیدروکسیل است. تولید کنندگان عصاره مایع اغلب گیاهان را قبل از افزودن گلیسرول برای ساخت گلیسیریت در آب داغ استخراج می کنند . [29] [30]

هنگامی که گلیسرول به عنوان یک حلال اصلی استخراج گیاهی بدون الکل “واقعی” در روش‌های مبتنی بر تنتور استفاده می‌شود، نشان داده شده است که گلیسرول دارای درجه بالایی از تطبیق‌پذیری استخراجی برای مواد گیاهی از جمله حذف اجزای متعدد و ترکیبات پیچیده، با قدرت استخراج است که می‌تواند رقیب محلول های الکل و آب الکل است. [31] این که گلیسرول دارای چنین قدرت استخراج بالایی است، فرض می‌کند که با روش‌های دینامیکی (بحرانی) در مقایسه با روش‌های استاندارد «تنتورسازی» غیرفعال که برای الکل مناسب‌تر هستند، استفاده می‌شود. گلیسرول دارای خاصیت ذاتی است که مانند الکل ها ( اتانول ، متانول و غیره) مواد گیاهی را دناتوره نمی کند یا خنثی نمی کند . گلیسرول یک عامل نگهدارنده پایدار برای عصاره‌های گیاهی است که وقتی در غلظت‌های مناسب در پایه حلال استخراجی استفاده شود، اجازه وارونگی یا کاهش اکسیداسیون احیا اجزای عصاره نهایی را حتی در طی چندین سال نمی‌دهد. نیاز به نقل از ] هر دو گلیسرول و اتانول عوامل نگهدارنده زنده هستند. گلیسرول در اثر خود باکتریواستاتیک است و اتانول در اثر خود باکتری کش است. [32] [33] [34]

مایع سیگار الکترونیکیویرایش کنید

گلیسیرین اغلب در سیگارهای الکترونیکی برای ایجاد بخار استفاده می شود

گلیسیرین، همراه با پروپیلن گلیکول ، یک جزء رایج از مایع الکترونیکی است ، محلولی که با بخارسازهای الکترونیکی ( سیگارهای الکترونیکی ) استفاده می شود. این گلیسرول با یک اتمایزر (کویل حرارتی که اغلب از سیم کانتال ساخته می شود ) گرم می شود و آئروسل تولید می کند که نیکوتین را به کاربر می رساند. [35]

ضد یخویرایش کنید

مقاله اصلیضد یخ

مانند اتیلن گلیکول و پروپیلن گلیکول، گلیسرول یک کیهانگرد غیر یونی است که با مولکول های آب پیوندهای هیدروژنی قوی تشکیل می دهد و با پیوندهای هیدروژنی آب-آب رقابت می کند . این فعل و انفعال تشکیل یخ را مختل می کند. حداقل دمای نقطه انجماد حدود -38 درجه سانتیگراد (36- درجه فارنهایت) است که مربوط به 70٪ گلیسرول در آب است.

گلیسرول در گذشته به عنوان یک ضد یخ برای کاربردهای خودرویی استفاده می شد، قبل از اینکه با اتیلن گلیکول جایگزین شود، که نقطه انجماد پایین تری دارد. در حالی که حداقل نقطه انجماد مخلوط گلیسرول-آب بالاتر از مخلوط اتیلن گلیکول-آب است، گلیسرول سمی نیست و در حال بررسی مجدد برای استفاده در کاربردهای خودرویی است. [36] [37]

در آزمایشگاه، گلیسرول جزء رایج حلال‌های معرف‌های آنزیمی است که به دلیل کاهش دمای انجماد در دمای کمتر از 0 درجه سانتی‌گراد (32 درجه فارنهایت) ذخیره می‌شوند . همچنین به عنوان یک محافظ برودتی در جایی که گلیسرول در آب حل می شود برای کاهش آسیب کریستال های یخ به موجودات آزمایشگاهی که در محلول های یخ زده مانند قارچ ها ، باکتری ها ، نماتدها و جنین های پستانداران ذخیره می شوند ، استفاده می شود . برخی از موجودات مانند قورباغه مور گلیسرول تولید می کنند تا در دمای انجماد در طول خواب زمستانی زنده بمانند. [38]

واسطه شیمیاییویرایش کنید

از گلیسرول برای تولید نیتروگلیسیرین استفاده می شود که جزء ضروری مواد منفجره مختلف مانند دینامیت ، ژلیگنیت و پیشران هایی مانند کوردیت است . اتکا به صابون سازی برای تامین گلیسرول محصول کمکی، افزایش تولید برای تامین تقاضای زمان جنگ را دشوار می کرد. از این رو، فرآیندهای گلیسرول مصنوعی اولویت های دفاع ملی در روزهای منتهی به جنگ جهانی دوم بود. نیتروگلیسیرین، که به عنوان گلیسریل تری نیترات (GTN) نیز شناخته می شود، معمولاً برای تسکین آنژین صدری استفاده می شود ، که به شکل قرص های زیر زبانی ، چسب ها یا به عنوان اسپری آئروسل مصرف می شود .

پلی ال های پلی اتر سه کاره از گلیسرول و پروپیلن اکسید تولید می شوند . اکسیداسیون گلیسرول باعث ایجاد اسید مزوکالیک می شود . [39] گلیسرول کم آب باعث ایجاد هیدروکسی استون می شود .

میرایی ارتعاشویرایش کنید

گلیسرول به عنوان پرکننده گیج های فشار برای مرطوب کردن لرزش استفاده می شود. ارتعاشات خارجی، از کمپرسورها، موتورها، پمپ ها و غیره، ارتعاشات هارمونیک را در گیج های بوردون ایجاد می کند که می تواند باعث حرکت بیش از حد سوزن شود و خوانش های نادرست بدهد. تاب خوردن بیش از حد سوزن همچنین می تواند به چرخ دنده های داخلی یا سایر قطعات آسیب برساند و باعث سایش زودرس شود. وقتی گلیسرول در یک گیج برای جایگزینی فضای هوا ریخته می شود، ارتعاشات هارمونیکی که به سوزن منتقل می شود را کاهش می دهد و باعث افزایش طول عمر و قابلیت اطمینان گیج می شود. [40]

طاقچه استفاده می کندویرایش کنید

صنعت سرگرمیویرایش کنید

گلیسرول توسط دکوراتورها هنگام فیلمبرداری صحنه های حاوی آب استفاده می شود تا از خشک شدن سریع ناحیه ای که به نظر خیس به نظر می رسد جلوگیری کند. [41]

گلیسیرین همچنین در تولید دود تئاتر و مه به عنوان جزئی از مایع مورد استفاده در دستگاه های مه شکن به عنوان جایگزینی برای گلیکول استفاده می شود که در صورت طولانی شدن قرار گرفتن در معرض، محرک است.

کوپلنت اولتراسونیکویرایش کنید

گلیسرول گاهی اوقات می‌تواند به عنوان جایگزینی برای آب در آزمایش‌های اولتراسونیک استفاده شود ، زیرا دارای امپدانس صوتی بالاتری است (2.42 MRayl در مقابل 1.483 MRayl برای آب) در حالی که نسبتاً ایمن، غیر سمی، غیر خورنده و هزینه نسبتاً پایین است. [42]

سوخت احتراق داخلیویرایش کنید

گلیسرول همچنین برای تغذیه ژنراتورهای دیزلی که برق خودروهای مسابقه الکتریکی سری FIA Formula E را تامین می کنند، استفاده می شود. [43]

تحقیق در مورد کاربردهای اضافیویرایش کنید

تحقیقات در مورد محصولات بالقوه ارزش افزوده گلیسرول به دست آمده از تولید بیودیزل ادامه دارد. [44] مثالها (به غیر از احتراق گلیسرول زباله):

متابولیسمویرایش کنید

گلیسرول پیش ماده ای برای سنتز تری گلیسرول ها و فسفولیپیدها در کبد و بافت چربی است . هنگامی که بدن از چربی ذخیره شده به عنوان منبع انرژی استفاده می کند، گلیسرول و اسیدهای چرب در جریان خون آزاد می شوند.

گلیسرول عمدتاً در کبد متابولیزه می شود. تزریق گلیسرول می تواند به عنوان یک آزمایش ساده برای آسیب کبدی مورد استفاده قرار گیرد، زیرا میزان جذب آن توسط کبد معیار دقیقی برای سلامت کبد در نظر گرفته می شود. متابولیسم گلیسرول هم در سیروز و هم در بیماری کبد چرب کاهش می یابد . [56] [57]

سطح گلیسرول خون در طول دیابت به شدت افزایش می یابد و اعتقاد بر این است که علت کاهش باروری در بیمارانی است که از دیابت و سندرم متابولیک رنج می برند. سطح گلیسرول خون در بیماران دیابتی به طور متوسط ​​سه برابر بیشتر از افراد سالم است. مشخص شده است که درمان مستقیم گلیسرول بیضه ها باعث کاهش قابل توجه درازمدت تعداد اسپرم می شود. آزمایش بیشتر روی این موضوع به دلیل نتایج غیرمنتظره کنار گذاشته شد، زیرا این هدف آزمایش نبود. [58]

گلیسرول در گردش مانند گلوکز یا فروکتوز پروتئین ها را گلیکوز نمی کند و منجر به تشکیل محصولات نهایی گلیکوزیشن پیشرفته (AGEs) نمی شود. در برخی ارگانیسم ها، جزء گلیسرول می تواند مستقیماً وارد مسیر گلیکولیز شود و بنابراین انرژی را برای متابولیسم سلولی فراهم کند (یا به طور بالقوه از طریق گلوکونئوژنز به گلوکز تبدیل شود ).

قبل از اینکه گلیسرول بتواند وارد مسیر گلیکولیز یا گلوکونئوژنز شود (بسته به شرایط فیزیولوژیکی)، باید در مراحل زیر به گلیسرآلدئید 3-فسفات حد واسط خود تبدیل شود:

گلیسرول

گلیسرول کیناز

ATP

ADP

گلیسرول-3-فسفات

گلیسرول-3-فسفات دهیدروژناز

NAD +

NADH

NAD +

NADH

دی هیدروکسی استون فسفات

تریوسفسفات ایزومراز

گلیسرآلدئید 3- فسفات

آنزیم گلیسرول کیناز عمدتاً در کبد و کلیه ها وجود دارد، اما در سایر بافت های بدن از جمله ماهیچه و مغز نیز وجود دارد. [59] [60] [61] در بافت چربی، گلیسرول 3-فسفات از دی هیدروکسی استون فسفات با آنزیم گلیسرول-3-فسفات دهیدروژناز به دست می آید .

گلیسرول هنگام مصرف سمیت بسیار کمی دارد. دوز خوراکی LD 50 آن برای موش 12600 میلی گرم بر کیلوگرم و 8700 میلی گرم بر کیلوگرم برای موش است. به نظر نمی رسد هنگام استنشاق باعث سمیت شود، اگرچه تغییرات در بلوغ سلولی در بخش های کوچکی از ریه حیوانات تحت بالاترین دوز اندازه گیری شده رخ داده است. یک مطالعه تحت مزمن 90 روزه استنشاقی فقط از بینی در موش های Sprague-Dawley (SD) که در معرض 0.03، 0.16 و 0.66 میلی گرم در لیتر گلیسیرین (در هر لیتر هوا) برای جلسات مداوم 6 ساعته بودند، هیچ سمیت مرتبط با درمان را نشان نداد. از حداقل متاپلازی پوشش اپیتلیوم در پایه اپی گلوت در موش‌هایی که در معرض 0.66 میلی‌گرم در لیتر گلیسیرین قرار داشتند. [62] [63]

موارد تاریخی آلودگی با دی اتیلن گلیکولویرایش کنید

در 4 می 2007، FDA به همه سازندگان دارو در ایالات متحده توصیه کرد که همه دسته های گلیسرول را برای آلودگی دی اتیلن گلیکول آزمایش کنند . [64] این به دنبال وقوع صدها مسمومیت کشنده در پاناما ناشی از یک اظهارنامه گمرکی واردات جعلی توسط شرکت واردات/صادرات پانامایی Aduanas Javier de Gracia Express، SA، دی اتیلن گلیکول ارزان‌تر به عنوان گلیسرول گران‌تر برچسب‌گذاری شد. [65] [66] بین سالهای 1990 و 1998، گزارش شده است که حوادث مسمومیت با DEG در آرژانتین، بنگلادش، هند و نیجریه رخ داده است و منجر به مرگ صدها نفر شد. در سال 1937، بیش از صد نفر در ایالات متحده پس از مصرف اکسیر سولفانیلامید آلوده به DEG، دارویی که برای درمان عفونت ها استفاده می شود، جان خود را از دست دادند. [67]

علم اشتقاق لغاتویرایش کنید

منشا پیشوندهای gly و glu برای گلیکول ها و قندها از یونان باستان γλυκύς glukus به معنای شیرین است. [68] نام گلیسیرین حدوداً ابداع شد. 1811 توسط Michel Eugène Chevreul برای نشان دادن چیزی که قبلا توسط کاشف آن کارل ویلهلم شیله “اصل شیرین چربی” نامیده می شد . حدوداً به انگلیسی قرض گرفته شد. 1838 و در قرن بیستم. توسط اصطلاح 1872 گلیسرول با پسوند الکل -ol جایگزین شد.

خواصویرایش کنید

جدول خواص حرارتی و فیزیکی گلیسیرین مایع اشباع شده: [69] [70]

دما (درجه سانتیگراد) چگالی (kg/ m3 ) گرمای ویژه (kJ/kg·K) ویسکوزیته سینماتیکی (m2 / s) رسانایی (W/m·K) نفوذ حرارتی (m2 / s) شماره پراندتل مدول حجیم (K -1 )
0 1276.03 2.261 8.31 × 10-3 _ 0.282 9.83 × 10-8 _ 84700 4.7 × 10-4 _
10 1270.11 2.319 3.00 × 10-3 _ 0.284 9.65 × 10-8 _ 31000 4.7 × 10-4 _
20 1264.02 2.386 1.18 × 10-3 _ 0.286 9.47 × 10-8 _ 12500 4.8 × 10-4 _
30 1258.09 2.445 5.00 × 10-4 _ 0.286 9.29 × 10-8 _ 5380 4.8 × 10-4 _
40 1252.01 2.512 2.20 × 10-4 _ 0.286 9.14 × 10-8 _ 2450 4.9 × 10-4 _
50 1244.96 2.583 1.50 × 10-4 _ 0.287 8.93 × 10-8 _ 1630 5.0 × 10-4 _

 

 

آدرس : مشهد، فکوری17، نبش لاله2، شرکت ویلاتوس

شماره های تماس :
دکتر مقدم 09171205271
مهندس نظری 09155604003
پشتیبان آنلاین 09151154934

مقالات:

  1. فرمولاسیون انواع تینر ، رنگ و حلال

تستی1

فرمولاسیون نرم کننده مو/ در حد فولیکا

فرمول تولید نخ دندان

فرمول تولید نخ دندان

12 پاسخ

  1. سلام دنبال فرمول ژل آتش زا هستم
    که قبل بسته بندی رقیق باشد
    بعدا تبدیل به ژل شود
    این چنین محصولی موجود دارید؟

  2. سلام
    ۳ ساله تولید کننده هستم
    با هزار دلهره امسال از شما فرمول گرفتم
    خوب در اومد.
    کیفیت خوب بود.
    واقعا فکر نمیکردم آنقدر
    کارتون درست باشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *