فرمولاسیون محصولات لبنی

فرمولاسیون محصولات لبنی

یکی از گروه های مواد غذایی که مصرف آن برای بدن بسیار مهم و ضروری است خانواده‌ی لبنیات نام دارد.
توصیه می شود که روزانه 2 الی 4 واحد از این خانواده در رژیم غذایی افراد گنجانده شود. مصرف لبنیات از لحاظ ارزش غذایی در بالای هرم قرار دارند. ماست به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک بسزایی می کند، پنیر می تواند جایگزین مناسبی برای گوشت باشد و کره و خامه کالری فراوانی دارند.
لبنیات از جمله مفیدترین مواد خوراکی هستند که در دسترس انسان قرار دارند. مصرف لبنیات و تاثیر آن در سلامتی فواید بسیاری را به همراه دارد؛ معروف ترین و یکی از بهترین فواید مصرف لبنیات به ویژه شیر جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان و فراموشی است که امروزه در میان سالمندان بسیار شایع شده است.
با دکتر فرمول همراه شوید تا با فرمولاسیون محصولات لبنی بیشتر آشنا شوید.

فرمولاسیون محصولات لبنی
فرمولاسیون محصولات لبنی

 

خامه، سرشار از انرژی

با اینکه خامه، چربی شیر است اما در گروه روغن‌ها جای می گیرد و هر قاشق مرباخوری از آن، یک واحد چربی محسوب می شود و 45 کیلوکالری انرژی دارد.
این چربی از نوع حیوانی و سرشار از کلسترول است، بنابراین کسانی که به بیماری‌های قلبی عروقی مبتلا هستند و باید کلسترول رژیم غذایی شان محدود باشد، باید دور این ماده غذایی را خط بکشند.

کسانی که لاغر هستند و می‌خواهند در واحدهای حجمی کوچک، مقدار کالری وعده های غذایی شان را افزایش دهند،خامه را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند.

کشک پاستوریزه

کشک از دوغ به دست می آید؛ ابتدا کره ماست را می گیرند و آنچه باقی می ماند، دوغ است.
بعد آب دوغ را می گیرند و بعد از غلیظ کردن، آنچه مانده به اندازه گلوله هایی درمی‌آورند و می‌گذارند خشک شود. البته این روش سنتی تهیه کشک است و در کارخانه ها تمام مراحل تولید مکانیزه انجام می شود، کشک را پاستوریزه هم می کنند.

می توان کشک را از منابع پروتئین و کلسیم دانست اما اگرنمک فراوانی به آن زده شده باشد، نمک باعث می شود کلسیم کشک جذب نشود.

دوغ

دوغ به این دلیل که از رقیق شدن ماست به دست می آید، پروتئین و کلسیم کمتری دارد ولی کسانی که سایر محصولات لبنی را مصرف نمی کنند، بهتر است دوغ بنوشند. انواغ دوغ شور و گازدار هم وجود دارد اما بهتر است انواع بدون گاز و کم‌نمک را انتخاب کنید. در ضمن، هر 2 لیوان دوغ معادل 1 لیوان شیر انرژی دارد و باید آن را در کل مقدار انرژی دریافتی روزانه در نظر گرفت

فرمولاسیون محصولات لبنی
فرمولاسیون محصولات لبنی

شیر، سرشار از کلسیم

خوردن شیر یکی از توصیه‌های اکید پزشکان تغذیه است. متاسفانه در ایران میانگین مصرف شیر، نسبت به دیگر کشورها بسیار پایین تر است. این موضوع باعث نگرانی بسیاری از افراد می شود. ما ایرانی ها در بهترین حالت ممکن، سالی 80 لیتر شیر و لبنیات مصرف می کنیم. در حالی که هر فرد هلندی سالیانه حدود 480 لیتر شیر و لبنیات را در وعده های مختلف غذایی گنجانده است.

فرمولاسیون محصولات لبنی
فرمولاسیون محصولات لبنی

پنیر، به جای گوشت

پنیر به دلیل پروتئین فراوانی که دارد، در علم تغذیه جزو گروه گوشت ها محسوب می شود و 45 گرم از آن (به اندازه یک قوطی کبریت)، معادل یک واحد گوشت درنظر گرفته می‌شود.
پنیرها براساس میزان نمک و چربی شان انواع مختلف دارند.
برخی از پنیرها مانند پنیر لاکتیکی و برخی مانند پنیرهای فراوری شده (مثل پنیر پیتزا، گودا، چدار و… ) مملو از چربی و دارای کلسترول هستند که بهتر است از میان آنها نوع کم نمک و کم چربی را انتخاب کنید.
با توجه به مقدار چربی، هر 45 گرم پنیر بین 55 تا 85 کیلوکالری انرژی دارد.

فرمولاسیون محصولات لبنی
فرمولاسیون محصولات لبنی

فواید مصرف لبنیات:

  • شیر و لبنیات، منبع بسیار خوبی برای تأمین پروتئین مورد نیاز بدن است، مصرف روزانه دو لیوان شیر، ۵۰ درصد پروتئین مورد نیاز افراد بالغ را تأمین می کند.
  • کلسیم موجود در شیر و لبنیات از نرمی استخوان، کندی رشد، خرابی دندان ها در کودکان و پوکی استخوان در بزرگسالان پیشگیری می کند.
  •  مصرف 3-2 لیوان شیر در روز می تواند نیاز بدن به کلسیم را در افراد بالغ تامین کند.
  •  فسفر به همراه کلسیم در تشکیل استخوان و استحکام آن موثر بوده و در ساخت بافت های عضلانی، مغز و اعصاب دخالت می نماید.
  •  شیر حاوی بعضی از ویتامین ها مانند A، B12 ، B2 ، B1 است.
  • کمبود ویتامین آ باعث شب کوری، ناراحتی های چشمی و کاهش مقاومت بدن در برابر بیماری های عفونی می گردد.
  •  کمبود ویتامین ب1 باعث بی اشتهایی، بی حوصلگی، خستگی جسمی و روحی می گردد.
  • فرمولاسیون محصولات لبنی
    فرمولاسیون محصولات لبنی

مصرف لبنیات خوب است یا بد؟

دست آخر مصرف انواع لبنیات خوب است یا برای سلامتی ضرر دارد؟ سالم بودن یا نبودن لبنیات تا حد زیادی به نوع لبنیاتی که می‌خورید یا می‌نوشید بستگی دارد. برای این‌که بدانید فراورده‌های لبنی که مصرف می‌کنید برای سلامتی شما مفید است، حتما مواد تشکیل‌دهنده آن را بررسی کنید و به دنبال لبنیات کم‌چرب و با قند کم باشید.

لبنیات را می‌توان در یک رژیم غذایی سالم گنجاند، اما برای حفظ تندرستی باید غذاهای سالم دیگر را هم مصرف کرد. کالری دریافتی را مدیریت و به‌طور منظم ورزش کنید و عادات ناسالم خود را کنار بگذارید.

در نهایت به قول سعدی شیرازی: علاج واقعه پیش از وقوع باید کرد، دریغ سود ندارد چو رفت کار از دست. پس برای بهره‌مندشدن از خواص انواع لبنیات و از همه مهم‌تر جلوگیری از پوکی استخوان از مصرف مقدار متعادل لبنیات غافل نشوید!

آدرس : مشهد، فکوری17، نبش لاله2، شرکت ویلاتوس

شماره های تماس :
دکتر مقدم 09171205271
مهندس نظری 09155604003
پشتیبان آنلاین 09151154934

مقالات:

  1. فرمولاسیون انواع تینر ، رنگ و حلال
فرمول تولید خط چشم

آموزش رایگان تولید خط چشم

آموزش تولید چسب تارگت پی وی سیPVC

فرمول رایگان تولید چسب تارگت/طرز ساخت چسب PVCپی وی سی

ساخت روغن برنزه

فرمولاسیون رایگان تولید روغن برنزه/طرز ساخت برنزه کننده

37 پاسخ

  1. سپاسگذارم از اطلاعات مفید ومناسبی که دراختیار بنده گذاشتید.ازتمام کسانی که دراین کار زحمت کشیدند سپاسگذارم وتشکر وقدر دانی میکنم.

  2. سپاسگذارم از اطلاعات مفید ومناسبی که دراختیار بنده گذاشتید.ازتمام کسانی که دراین کار زحمت کشیدند سپاسگذارم وتشکر وقدر دانی میکنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *