فرمولاسیون قهوه فوری
تقریبا در همه جای دنیا قهوه فوری را می توانید پیدا کنید چون درست کردن آن خیلی راحت است به ویژه برای کسانی که به دنبال کافئین سریع و ارزان هستند. چه جزو طرفدار قهوه فوری باشید و
چه نباشید آیا واقعا می دانید که قهوه فوری چه چیزهایی دارد؟اما واقعا چه از فرمولاسیون قهوه فوری میدانیم؟دکتر فرمول اینجاست تا به سوالات شما پاسخ دهد.
قهوه فوری چیست؟
قهوه فوری همانطور که از نامش مشخصه یعنی قهوه ای که فوری آماده می شود و این امکان را به شما میدهد که درست کردن آن را در مدت زمان کوتاهی انجام دهید. تمام برندهای قهوه های
فوری جهان در روش درست کردن مثل هم می باشند و شما کافیست آنها را درون آب جوش ریخته و حل کنید و تمام! البته روش حرفه ای نیز برای درست کردن قهوه فوری وجود دارد ولی قائده
کلی و ساده همین حل کردن در آب جوش می باشد.
اما نکته ای که لازمه بدونید اینه که قهوه (اسپرسو، قهوه فرانسه، قهوه ترک و…) با قهوه فوری فرق دارد، شما هیچ قهوه ای را نمی توانید پیدا کنید که با ریختن درون آب جوش مصرف کنید. چرا؟
ما دانه هایی داریم به نام دانه قهوه، این دانه ها آسیاب می شوند و تبدیل می شوند به پودر قهوه، حالا این پودر قهوه برای آنکه طعم و مزه اصلی خود را آزاد کند و قابل مصرف باشد باید یا دم شود
یا عصاره گیری شود ولی اگه یادت باشه قهوه فوری نیاز به این کار ندارد. شاید بپرسی چرا؟
قهوه فوری در واقع قهوه ای هست که قبلاً دم شده است و دوباره خشک شده و بسته بندی شده و به فروش می رسد. چیزی که دقیقا برای چای و چای کیسه ای نیز وجود دارد!
تاریخچه قهوه فوری
قهوه فوری یا قهوه محلول در سال ۱۸۹۰ توسط دیوید استرنج در شهر اینورکارگیل، نیوزیلند ثبت شده است. این محصول با نام تجاری “قهوهٔ استرنج” و با استناد به فرایند ثبت اختراع ” خشک کردن
با هوای گرم” فروخته شد. همچنین یک دانشمند ژاپنی به نام ساتوری کاتو که در شیکاگو مشغول به کار بود، اختراع مشابهی را در سال ۱۹۰۱ به ثبت رساند. کمی بعدتر جورج لوئیس واشینگتن
روش دیگری برای تولید قهوه فوری ارائه داد و در سال ۱۹۱۰ شروع به بازاریابی برای آن نمود. در سال ۱۹۳۸، شرکت نسکافه یک فرایند بسیار پیشرفته برای تولید قهوه فوری ارائه داد.
روش های تولید قهوه فوری
خشک کردن انجمادی و خشک کردن پاششی اما قبل از خشک کردن، قهوه دم می شود و یا با یکی از این روش های زیر غلیظ می شود:
تبخیر در خلا
فرایندی که در آن قهوه در دمای پایین تر به جوش می آید. این مرحله برای غذاهایی مانند کچاپ، شیر خشک و ساید غذاهای تجاری استفاده می شود.
غلظت به روش فریز
غیره استفاده می شود.
خشک کردن با اسپری (پاششی)
روش آماده سازی قهوه ای که با استفاده از روش خشک کردن پاششی فرآوری می شود به این صورت است که ، قهوه آماده از بالای یک ساختار استوانه ای بلند (مانند آنچه برای نگهداری غلات
و آرد استفاده می شود) به درون یک جریان هوای گرم پاشیده می شود.
قطرات قهوه در این برج رطوبت خود را ازدست می دهند و در زمانی که به پایین استوانه میرسند تبدیل به پودری حلال در آب و بافتدار می شوند. خشک کردن با اسپری رایج ترین روشی است که
مارک های سنتی قهوه فوری از آن استفاده می کنند. قهوه حاصل از این روش دارای رنگ روشن تر و دانه بندی درشت تر است که به اصطلاح قهوه گلد نامیده میشود.
خشک کردن انجمادی
در سال 1964 ، روش جدید و انقلابی ایجاد شد که به جای استفاده از گرما برای استخراج ، می توان از روش انجماد خشک کردن برای این کار استفاده کرد. برای خشک کردن انجمادی
ابتدا دانه های قهوه مانند روش دیگر بو داده و آسیاب می شوند سپس ، دانه های آسیاب شده در آب حل می شوند و دم می آیند. قهوه آماده در حدود 40- درجه سانتیگراد در یک لایه بسیار نازک
منجمد می شود و آن را به قطعات كوچكتري تقسيم كرده که تبدیل به تکه های حلال در آب می شوند سپس آنها را در دمای پایین و تحت خلاء خشک می کنند که در نتیجه تبدیل به قهوه فوری
آماده مصرف میشود.
دم آوری قهوه فوری
در مورد قهوهی فوری، قضیه بسیار ساده است، شما کریستالهای قهوه را درون فنجان ریخته، مقداری آب داغ به آن اضافه میکنید، سپس قهوهی شما آماده نوشیدن میشود.
مقدار کافئین در قهوه فوری چقدر است؟
کافئین قهوه فوری کمتر است. به گفته متخصصان علوم غذایی میزان کافئین قهوه فوری، کمتر از قهوه معمولی است و هر دو فنجان قهوه فوری به اندازه یک فنجان قهوه معمولی کافئین دارد.
البته لازم است بدانید مقدار کافئین یک فنجان قهوه همیشه ثابت نیست، چون به نوع، شیوه دم کردن و میزان پودر آن هم بستگی دارد. تحقیقات اخیر نشان داده است از آن جا که بیش از پنج
تا شش ساعت طول می کشد تا کافئین قهوه از بدن دفع شود نوشیدن یک فنجان آن هنگام عصر، بر خواب شبانه تاثیر می گذارد.
نتیجه گیری
چیزی که کاملاً مشخص است این است که مصرف قهوه در حد متعادل برای سلامتی بسیار مفید بوده و منبع خوبی از آنتیاکسیدانهاست. همین میتواند هرگونه خطر بالقوهی ناشی از آکریلامید
اندک را خنثی کند.
آدرس : مشهد، فکوری17، نبش لاله2، شرکت ویلاتوس
شماره های تماس :
دکتر مقدم 09171205271
مهندس نظری 09155604003
پشتیبان آنلاین 09151154934
36 پاسخ
عالی بود ممنونم
خداقوت میگم بابت کامل بودن مطالبتون در سایت
ممنون
ازنوشیدنیهایه موردعلاقه منه.سپاس بابت اطلاعات عالیتون
سپاس از وقتی که گذاشتید
این دیگههه عاااللییه
خوشمزه ترین
خیلی خوب بود
سپاس از شما بابت انتقال این اطلاعات دقیق
سپاسگزارم از این همه زحمت بی وقفتون
اطلاعات کامل و بی نقصی بود ممنون از زحمتاتون
ممنونم
عالی بود خیلی اطلاعات مفیدی بود
خوشمزه ترین شده 😝
عااااالی
دمتون گرم
خسته نباشید
سپاس از سایت خوبتون
موفق باشید
اطلاعاتش جالب بود ممنون
فروش هم دارید؟
فوقالعاده
مطالب خوبیه
سپاس از سایت خوبتون این اطلاعات ارزشمند رو در اختیار ما گذاشتید ممنونم
همینقدر پر قدرت ادامه بدید
ممنون از شما اطلاعات خیلی کاربردی و مفید بود
ممنونم خیلی زحمت کشیدید
مطالب ارزنده و اموزنده بود
عالی بود موفق باشید
این مواد چه کاربرد های دیگری داره؟ درکل مقاله کاملی بود
جامعترین سایت در حوزه فرمولاسیون ممنون از شما
آموزنده بود
جالب بود
ممنون بابت اطلاعات مفیدی که در اختیار من گذاشتید
عالی بود تشکر
مطالب ارزنده ای بود
مفید بود
بسیار عالی و کاربردی