فرمولاسیون ادویه

فرمولاسیون ادویه

ادویه ها یکی از مهم ترین بازیگران در آشپزی نقش ایجاد میکنند . اهمیت این مواد به گذشته های  دور بازمی گردد و تجارت ادویه همواره مورد توجه بسیاری از بازرگانان قرار داشت. با توسعه رابطه تجاری بین کشورها استفاده از ادویه ها، بسیار متداول شد وهم اکنون در هر کجای دنیا می توان به راحتی به هر نوع ادویه ای  دست یافت.
با دکتر فرمول همراه باشید تا بیشتر با فرمولاسیون ادویه ها آشنا شوید!

 

فرمولاسیون ادویه
فرمولاسیون ادویه

 

فرمولاسیون ادویه چیست؟

برای فهم آسان تر  این نوع فرمولاسیون مواد غذایی می توان این موضوع را با یک مثال توضیح داد. یک مجموعه تولیدی انواع سوسیس و کالباس را در نظر بگیرید که قصد تولید انواع محصولات پروتئینی اختصاصی  به خود را دارد. یکی از مهم ترین مواد تشکیل دهنده در این نوع مواد غذایی ادویه‌ها هستند. علاوه بر نیاز به یک فرمولاسیون اصلی تولید هر محصول، برای ایجاد طعم، نیاز به استفاده از یک فرمولاسیون ادویه  مناسب است تا طعمی خاص و منحصر بفرد  را برای مصرف کنندها به همراه داشته باشد

از همین رو فرمولاتور  با  بررسی دقیق هر محصول و آزمایش های مختلف، فرمول ادویه ای را  ارایه می نماید تا در فرمولاسیون اصلی تولید سوسیس و کالباس مورد استفاده قرار بگیرد و طعم مورد نظر را ایجاد نماید. اندازه گیری، نوع مواد غذایی و درصد استفاده از هر مواد، مهم ترین مواردی است که باید با دقت بالایی در فرمولاسیون ادویه‌ای مورد توجه قرار بگیرد و هرگونه کم و یا زیاد شدن تاثیر قابل توجهی در محصول نهایی و هزینه‌ها در بر دارد.

فرمولاسیون ادویه
فرمولاسیون ادویه

انواع فرمولاسیون ادویه

تنوع استفاده از این دستورالعمل‌ها به موارد مختلفی بستگی دارد و حوزه های مختلفی را شامل می شود. انواع کارخانه‌ها و مجموعه های تولید مواد غذایی، پروتئینی ، غذاهای آماده ،سوسیس و کالباس، کنسروها ، طعم دهنده، سس‌ها، چاشنی انواع غذاهای کشورهای مختلف شامل ایتالیایی، عربی، ایرانی، هندی و اسپانیایی، فرموله کردن انواع ادویه برای غذاهای مختلف فست فود، سوخاری، دریایی، کبابی و … بیانگر تنوع بسیار زیاد انواع فرمولاسیون ادویه است.

ترکیب کردن ادویه های مختلف در وهله اول کار آسانی به نظر می رسد اما این موضوع فوت و فن های خود را  نیز دارد که کارفرمایان لازم است به آن توجه  داشته باشند.
برای هر محصول با استفاده از علم شناخت انواع مواد اولیه و تاثیرات لایه ای  ادویه ها  از نظر طعم، رنگ، ساختار فیزیکی، تاثیرات شیمیایی و … مجموعه‌ای از فرمول های کاربردی و تجاری آزمایش شده و به دست آمده است. همچنین در بعضی از  موارد نیز با توجه به خاص بودن مواد و یا نیاز کارفرما به ارایه فرمول اختصاصی، نیاز به انجام آزمایش و بدست اوردن  دستورالعمل های جدید است.

فرمولاسیون ادویه
فرمولاسیون ادویه

 

چرا باید از فرمولاتور ادویه کمک بگیریم؟

  • طعم مطبوع تر : داشتن علم مواد غذایی و شناخت انواع ادویه ها مهم ترین توانایی این افراد به شمار می رود. تشخیص انواع مزه ها سبب شده تا استفاده از فرمول برای هر نوع مواد غذایی با رعایت استانداردها انجام شود و طعم بهتری از مواد غذایی را به مصرف کننده ارایه گردد.
  • صرفه اقتصادی: رستوران‌ها،  هتل‌ها و .کافی شاپ ها … سالانه هزینه ی زیادی را به خرید ادویه مورد نیاز خود  اختصاص می دهند. این در حالی است که می توان با داشتن دستورالعمل های مشخص برای هر محصول و یا غذا، میزان معینی از انواع ادویه را خریداری نموده و با کم کردن هزینه، از سود بیشتری بهره‌مند شوند.
    حفظ کیفیت و طعم: عدم وابستگی رستوران و یا مجموعه به فرد یا افراد از دیگر نکات مهم در استفاده از انواع فرمولاتور است. زیرا پرسنل هر مجموعه می توانند بیاند و بروند اما به دلیل داشتن دستورالعمل مشخص برای تولید هر فرمول، مجموعه وابسته به فرد نیست و با استخدام فرد جدید و یا ترک پرسنل مجموعه های غذایی دچار مشکل طعم‌سازی و یا تغییر کیفیت نمی شوند.
فرمولاسیون ادویه
فرمولاسیون ادویه

سخن نهایی

طراحی انواع فرمولاسیون ادویه برای صنایع مختلف غذایی در قالب کارخانه، کارگاه تولیدی، رستورانها، هتل ها، مجموعه های تفریحی، فست فودها، هایپر مارکت ها و …از خدمات ویژه که از سوی دکتر فرمول ارایه می شود، امکان باز طراحی ادویه های خاص است.

 

رستوران ها و صنایع غذایی مختلفی در کشور وجود دارند که با استفاده از یک نوع ادویه خاص، محصولی یا غذایی خاص را تولید کرده اند و با توجه به نوسانات مختلف ارزی و یا مشکلاتی چون گمرک و … ممکن است در تهیه و تامین این نوع ادویه های خاص با مشکل روبرو شوند.
دکتر فرمول، با داشتن امکانات خاص، می تواند هر نوع ادویه و طعم دهنده ای را باز طراحی و به نوعی مهندسی معکوس طعم نماید و با تولید آن در داخل کشور، به مجموعه های غذایی کمک نماید.

 

آدرس : مشهد، فکوری17، نبش لاله2، شرکت ویلاتوس

شماره های تماس :
دکتر مقدم 09171205271
مهندس نظری 09155604003
پشتیبان آنلاین 09151154934

مقالات:

 

کد کیهانی جذب ثروت @codekeyhani

فرمولاسیون ساخت ضد یخ خودرو

آموزش *رایگان*ساخت ضد یخ روغنی ماشین/فرمولاسیون ساخت ضدیخ اتومبیل

روش ساخت گازوییل سفید

فرمولاسیون از بین بردن بو و رنگ گازوییل/آموزش/فرمول

35 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *