فرمولاسیون پودر ژله
بسیاری از افراد علاقه زیادی به خوردن دسر بعد از هر وعده غذایی دارند. در حال حاضر، دسرهای مختلفی در جهان وجود دارد که با طعم های مختلفشان تجربیات شیرین و خوش طعمی را برای ما ایجاد
می کنند. یکی از دسرهای پرطرفدار ژله است!ژله ها طعم های مختلفی دارند که بسته به ذائقه تان می توانید طعم مورد نظر خود را انتخاب کنید. آیا تاکنون هنگام درست کردن و خوردن ژله به این فکر
افتاده اید که پودر ژله چگونه درست می شود؟با دکتر فرمول همراه باشید تا بیشتر راجب فرمولاسیون ژله بدانیم.
ژله چیست
پودر ژلاتین چیست؟
ژلاتین یک فرآورده حیوانی است. ژلاتین زمانی به وجود میآید که کلاژن حیوانات در بافت های همبند، پوست و استخوان به آرامی گرم شود تا شکسته شوند و یک ماده ژلاتینی به دست آید. پودر ژلاتین از خشک کردن کلاژن و سپس پودر کردن این ماده به دست می آید.
پودر ژلاتین در آشپزی برای سخت و ژله ای کردن دسرها استفاده می شود. این ماده، جامد و نیمه شفاف است و طعم خاصی ندارد. ژلاتین را می توان به صورت پودر و ورقه های نازک در بازار پیدا کرد. برای تهیه پودر ژله از پودر ژلاتین استفاده می شود.
فرمولاسیون پودر ژله
مواد مختلفی برای تولید پودر ژله با هم ترکیب می شوند که عبارتند از:
مواد اولیه | وزن |
ساکاروز | ۸۴ گرم |
ژلاتین | ۱۵ گرم |
سیتریک اسید | ۰.۲ گرم |
سدیم بنزوات | ۰.۰۵ گرم |
پتاسیم سیترات | ۰.۰۵ گرم |
اسکوربیک اسید | ۰.۱ گرم |
مواد طعم دهنده | ۰.۱ گرم |
رنگ گرم | ۰.۵ – ۰.۱ گرم |
پکتین در فرمولاسیون ژله
یکی از ترکیباتی که میتوان در فرمولاسیون پودر ژله از آن بهره برد، پکتین است. فرآیند شکل گیری پکتین بر اساس درجه استری شدن آن تعیین میشود. هنگامی که پکتین هایی با متوکسیل بالا در آب حل میشوند، یک محلول اسیدی ضعیف ایجاد میکنند که این امر به علت تفکیک گروه های کربوکسیل در آب است. برای شروع تشکیل ژل پکتین های با درجه استری بالا، دوعامل مهم مورد نیاز است:
- افزودن ساکارز یا سایر قندها به محیط که بر تعادل پکتین-آب اثر میگذارند
- کاهش پی اچ در محیط که منجر به جلوگیری از متلاشی شدن گروه های کربوکسیل آزاد شده و با کاهش بار منفی روی مولکول های پکتین خارج شده و حلالیت این مولکول ها کاهش می یابد.
رنگ های خوراکی
از دیدگاه صنایع غذایی، استفاده از رنگ های مجاز خوراکی برای ایجاد فراورده های جدید و یا بهبود کالا امری ضروری است. در واقع برای جلب کردن نظر مصرف کننده مخصوصا قشر کودکان، استفاده از رنگ های مجاز اهمیت دارد. البته از آنجا که امروزه صنعت غذا به سمت تولید محصولات فراسودمند در حرکت است، استفاده از رنگدانه های طبیعی در محصولات غذایی اهمیت بسزایی دارد.
طعم دهنده ها
برای طعم دادن به ژله از طعم دهنده های مصنوعی استفاده می شود. این طعم دهنده ها تا جایی به مواد اضافه میشوند که طعم میوه های طبیعی را در ژله ایجاد کنند.
مواد اسیدی
روش تولید پودر ژله به این صورت است که به مقداری اسیدیته ( با پی اچ زیر ۳.۵) نیاز دارید. از این رو در فرمولاسیون ژله مقداری ترکیبات اسیدی نیز وجود دارد.
شیرین کننده
شکر به دست آمده از چغندر قند یا نیشکراز مواد اصلی تشکیل دهنده ژله است. شکر به عنوان طعم دهنده و حتی نگهدارنده طبیعی ژله مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از شیرین کننده های مصنوعی نیز در تولید ژل استفاده می شود اما شکر ماده اصلی در فرمولاسیون ژله است.
فرایند تولید پودر ژله:
- تمامی مواد تشکیلدهنده را با هم مخلوط کرده
- عقیم سازی: استریلیزاسیون مخلوط را با مایکروویو انجام میدهند و در نهایت پودر ژله را میسازد. 75تا 80 درجه سانتیگراد دمای استریلکننده، زمان عقیم سازی 2 تا 3 دقیقه.
سخن نهایی
در این فراوردهها از مواد خاصی استفاده نشده که بتوانند سلامت فرد را به خطر بیندازند اما به هر حال باید توجه کنیم که پودرهای ژله و ژلههای آماده درصد بالایی شکر دارند و برای افراد مبتلا به دیابت مناسب نیستند. مصرف زیاد این فراورده در کودکان نیز میتواند نه باعث چاقی و فساد دندان شود. البته در بازار پودر دسرهای رژیمی هم موجود است که در آن معمولا به جای شکر از آسپارتام و سوربیتول یا دیگر شیرینکنندههای طبیعی استفاده میشود. این دسرها برای مبتلایان به دیابت یا چاقی مفرط مناسبتر است اما افراد مبتلا به فنیلکتونوری نمیتوانند از پودر دسرهای ژلهای که حاوی آسپارتام هستند مصرف کنند.مصرف بیش از اندازه این نوع دسرها بهخصوص برای افراد مبتلا به بیماریهای کلیوی و کبدی مناسب نیست. کبد و کلیه سیستمهای سمزدای بدن هستند و رنگهای مصنوعی میتوانند در دراز مدت بیشترین آسیب را به کبد و کلیه وارد کنند.
سخن پایانی:
گیاه توتون و تنباکو قبل از اینکه برای مصرف انسان مناسب باشد باید مراحل مختلفی را طی کند. توتون و تنباکو بسته
به نوع گیاهی که از آن استفاده شده است، به روش های مختلفی تولید می شود.
آدرس : مشهد، فکوری17، نبش لاله2، شرکت ویلاتوس
شماره های تماس :
دکتر مقدم 09171205271
مهندس نظری 09155604003
پشتیبان آنلاین 09151154934
مقالات
38 پاسخ
خوشمزه جات😁
از همه نوع فرمولی هست
با راهنمایی هاتون بتونیم بسازیم
هنه اطلاعا مفید وعالی بود.تشکر
تو خونه میشه درست کرد؟
چه خوب 🙂
خیلی خوب بود ممنون
مفید ترین اطلاعات را دارید ممنون
جالب بود
اطلاعات تون عالی مفید بودواقعاعالی بود🙂
اطلاعات سایت بسیار عالی بود
خیلی عالی
خوب بود ممنون
مفید بود
کامل ترین اطلاعات رو فقط سایت شماداره ممنون از مهندسین پرقدرتتون
مفید و کاربردی
خوشمره جات به به
عالی
ممنون از اطلاعات ارزنده تون
مفید بود
خیلی خوب بود
موفق باشید
چه باحاله فرمولاسیون خوراکی جات
ممنونمم
این مطلب باعث شد چیزای زیادی درمورد ژله بدونم
فهمیدیم چه چیزیاییتو درست کردن ژله بکار میره
دمتون گرم
خسته نباشید
فروش هم دارید؟
به به دنیای خوراکی
خیلی خوب بود
خیلی خوب بود
فرمولاسیون خوشمزه ها
موفق باشید بسیار مطالب ارزنده ای بود
میشه این فرمول رو تو خونه ی ساخت ؟
ممنون بابت اطلاعات مفیدی که در اختیار من گذاشتید
تشکر مطالبتون عالی بود
مطالب ارزنده ای بود
مفید و ارزنده بود
بسیار عالی و کاربردی